حوزههای مشاوره آنلاین روانشناسی آنسایکو
وظیفه ما ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی با کیفیت، در دسترس، مقرون به صرفه و مناسب در هر زمان و مکان توسط مشاوران و روانشناسانی است که اینک می خواهند با ترکیب تخصص، دانش و تکنولوژی، همراه کسانی باشند که با چالش های زندگی دست و پنجه نرم می کنند.
همه ما در طول زندگی با مشکلاتی مواجه می شویم که برای حل آنها به راهنمایی و کمک یک فرد متخصص که تخصص لازم در آن زمینه را دارد، نیاز خواهیم داشت. افراد به دلایل مختلف و در زمینه های مختلف به دنبال درمان و مشاوره می روند که سه هدف پیشگیری، رشد و درمان را دنبال می کنند. انواعی از اختلالاتی که بیشتر رایج بوده و افراد زیادی جهت درمان آنها به مشاور و روانشناس مراجعه می کنند عبارتند از
انواع اختلالات اضطرابی مانند اضطراب فراگیر، اضطراب جدایی، اختلال پانیک، اختلال اضطراب اجتماعی و فوبیا.
انواع اختلالات خلقی مانند افسردگی، اختلالات دو قطبی.
اختلالات خوردن که این اختلال شامل بیاشتهایی عصبی، پراشتهایی عصبی و دیگر اختلالات خوردن میشود.
اختلالات کنترل تکانه افراد مبتلا به اختلالات کنترل تکانه، قادر به مقاومت در برابر خواسته و یا محرکی که برای آنها و زندگی آنها مضر است، نیستند.
اختلالات شخصیتی فرد دارای ویژگیهای شخصیتی و الگوهای ذهنی و رفتاری بسیار متفاوت از انتظارات جامعه است.
اختلال وسواس اجباری فرد یا فکر یا رفتار و عمل تکرار شونده دارد و قادر نیست آنها را بدون درمان متوقف کند.
اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD که داشتن افکار و خاطرات طولانی و ترسناکی است که حتی موجب کرختی و بی حسی شده و به دنبال یک اتفاق ناگوار یا وحشتناک مانند تجاوز، حمله جسمی، بلایای طبیعی، مرگ عزیزان و … رخ می دهد.
اختلالات دفعی که بی اختیاری ادرار و مدفوع را در بر می گیرد.
اختلالات خواب و بیداری شامل بی خوابی، پر خوابی، کابوس، سندرم پاهای بی قرار، تنگی نفس در خواب، پریدن از خواب، عمیق نخوابیدن و …
اختلالات عصب شناختی مانند دمانس و زوال عقل.
یکی از انواع مشاوره که به دلیل افزایش مشکلات خانوادگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مشاور خانوادگی است. نکته قابل تامل این است که بسیاری از مشکلات خانواده اگر به موقع، درمان یا راهکار مناسبی برای آنها ارائه شود به مشکلات بزرگ تر تبدیل نخواهند شد. به دلیل افزایش آگاهی عموم افراد و تلاشهای روانشناسان و مشاوران این حوزه، امروزه مشاوره خانوادگی به عنوان یکی از انواع مشاوره های محبوب نزد خانوادهها تبدیل شده است. مشاوره خانواده یا خانواده درمانی روشی برای بهبود روابط و افزایش سلامت همه اعضای خانواده است و به اعضای خانواده کمک می کند تا نیازهای یکدیگر را درک کنند؛ پایههای زندگی شان را محکم کنند و در آخر در زندگی و روابطشان تغییرات مفیدی اعمال کنند.
همچنین مشاور کمک میکند تا افراد برای رویارویی با مشکلات، سوء تفاهمها و تمام مسائلی که بر روابطشان تاثیر گذاشته است راه حلی بیابند.
هسته مرکزی خانواده، زوجین هستند که به دلیل اهمیت و نقش آنها در سلامت روان یکدیگر و تاثیر بر کودکان، سالها مشاوران و روانشناسان خبره ای بر پیشگیری، رشد و حل مشکلات زوجین متمرکز شده اند. در مشاوره قبل از ازدواج، بعد از ازدواج و یا حتی تصمیم گیری برای طلاق و مدیریت مشکلات ناشی از آن و دیگر مشکلات زندگی مشترک، بسیار مفید خواهد بود که از مشاوره و راهنمایی متخصصین بهره برد.
دوره کودکی و نوجوانی دو دوره بسیار حساس هستند که هر کدام مسائل خاص خود را دارا می باشند و بسیار مهم است که در حل مشکلات این سنین، والدین بخصوص دانش لازم را داشته و مشکلات آن را پشت گوش نیندازند. هر سن تغییرات و ویژگی های خاص خود را داراست که با ویژگیهای قبل و بعد همان زمان متفاوت است و نمی توان یکسان با آنها برخورد کرد. اگر خواهان داشتن کودک و نوجوان سالم و شاد هستیم باید بدانیم اگر فرزندانمان در این دو دوره به درستی پرورش یابند، بعدها در تمام مراحل زندگی شان بهتر زندگی خواهند کرد. این امر نیازمند دانش و مهارت خاص برای تربیت کودک و نوجوان است.
واضح است که عده ای نیز هستند که خواسته یا ناخواسته با مشکلاتی مواجه می شوند و حل آنها به تنهایی ممکن است امکان پذیر نباشد. از جمله می توان به اختلالات ارتباطی، اختلالات فراگیر رشد، اختلالات یادگیری، بیش فعالی، پرخاشگری، مشکلات تغذیه ای، اختلالات اضطرابی ، مشکلات رفتاری، تیک، اختلالات دفعی و …اشاره کرد.
وقتی دوره کودکی به سلامت سپری شد، فرد دوره ای در پیش رو خواهد داشت که بسیار متفاوت تر از دوره کودکی است. به علت بلوغ روانی، عاطفی، فکری و جسمی نوجوان با خود و خانواده تعارضات زیادی ممکن است تجربه کند با کمک متخصص، نوجوان و خانواده اش می توانند بهتر و با فشار کمتر این تعارضات را مدیریت کنند.
چاقی، اعتیاد و سوگ با اینکه در دیگر حوزه ها جای می گیرند اما به علت فشار زیاد و متداول بودنشان به صورت جداگانه به آنها پرداخته شده است.
چاقی
معضلی است که جمعیت زیادی را در کل دنیا درگیر کرده است و یکی از دغدغه های نه تنها افراد بلکه دولتهاست چرا که هزینه بالایی را به علت تاثیر در سلامت فرد بر دولتها تحمیل می کند. عوامل زیادی در چاقی نقش دارند مانند ژنتیک، عوامل روانی ( استرس، غم و اندوه، افسردگی و …). یکی از جنبه های مهم کنترل وزن، درک اندیشه و رفتار است تا فرد با اصلاح آن بتواند رفتار های موثر بر چاقی مانند را بهتر مدیریت کند.
اعتیاد
معضلی است که نه تنها فرد مبتلا را در آتش خود می سوزاند بلکه خانواده را نیز به شدت درگیر معضلات خاص خود می کند.
با اینکه معتاد را بیمار می دانند اما باید دانست که ترک آن مستلزم شرایط خاصی است از جمله خواست و انگیزه فرد برای ترک، دانش و شناخت خانواده از اعتیاد و نحوه برخورد با فرد معتاد و در کنار آنها وجود حتمی کمک های متخصصان.
اکنون می توان گفت اعتیاد فقط اعتیاد به مواد مخدر نیست بلکه از اعتیادهای عصر جدید، اعتیاد به بازی های کامپیوتری و فضای مجازی می توان نام برد که دغدغه بسیاری از خانواده هاست.
سوگ
را شاید اغلب افراد تجربه کرده باشند، شرایط سختی که با از دست دادن فرد عزیزی با تعلقات عاطفی خاصی پیش می آید. مواجه با سوگ و نحوه کنار آمدن با این شرایط بسیار سخت در افراد متفاوت است و افراد علایم جسمانی و روانی خاصی را نیز تجربه می کنند، وقتی فرد بتواند با این شرایط کنار بیاید، ادامه زندکی برای او آسانتر خواهد بود.
مهارت های زندگی مهارت هایی هستند که به فرد کمک می کنند تا در موقعیتهای مختلف بهترین واکنش را داشته باشد و بتواند به نحوه بهتر و موثرتر با مشکلات زندگی مواجه شود. با داشتن مهارتهای زندگی می توان مسئولیت های شخصی و اجتماعی را پذیرفته و به درستی از پس آنها بر آمد. توانایی شناخت نقاط قوت و ضعف خود، درک مشکلات دیگران، ایجاد روابط دوستانه صحیح با دیگران، بیان احساسات خود، مقابله با فشارهای عصبی، مدیریت هیجانهای مختلف، حل مسائل ساده و پیچیده، مهارت تصمیم گیری درست، کشف ایده های نو، و عدم پذیرش هر آنچه دیگران می گوینداز جمله این مقوله می باشد.
در مشاوره تحصیلی، متخصص با ارائه اطلاعات به دانش آموزان و دانشجویان و خانواده های آنان، موجب افزایش احتمال موفقیت تحصیلی دانش آموزان یا دانشجو میگردد. مشاوره تحصیلی صرفا مشاوره درباره نحوه روشهای مطالعه نیست بلکه در تقویت حافظه، روشهای یادگیری، انتخاب رشته تحصیلی در دبیرستان، انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه، افزایش تمرکز و کاهش حواس پرتی، مدیریت زمان، کاهش استرس، افزایش فهم و درک کلامی، افزایش فهم و درک ریاضی، درمان اختلالات یادگیری، درمان فراموشی، روشهای یادگیری زبان های خارجی، ارتباط صحیح با معلمان و همکلاسیان، انتخاب محل تحصیل، درمان اضطراب امتحان و موارد مختلف دیگر می تواند یاریگر باشد.
آخرین مطالب

سوگ در کودکان و راههای مقابله با آن

چگونه و چرا روانپزشکی و مشاوره آنلاین به شما کمک می کند؟
